toggle
meny

Timepris arkitekt: Dette får du for pengene

Går du med en helt spesiell drømmebolig i tankene? Det å velge en arkitekt kan for mange være utslagsgivende for å skape det hjemmet de virkelig ønsker seg, helt uten å måtte inngå kompromiss på veien. Det er et valg som gjør at du får stor frihet til å utforme hjemmet slik du har behov for og drømmer om. Timepris (arkitekt og andre relaterte tjenester) vil variere stort fra tilbyder til tilbyder. Her har du som kunde stor valgfrihet, og det vil være klokt å innhente flere tilbud før du bestemmer deg for den som er den beste matchen – med tanke på personlig kjemi, tjenestetilbud og budsjett. Hva innebærer egentlig arbeidet til arkitekten? Det skal vi forsøke å svare på her.

Arkitekttegnede drømmer – av fagfolk

I Norge er det flere mulige retninger å velge når man skal utdanne seg til arkitekt. Felles for alle fagretninger er at man ved endt studieløp vil holde en beskyttet tittel som arkitekt. Herunder finner du blant annet sivilarkitekt, byggarkitekt, landskapsarkitekt og MNAL-arkitekt (master i arkitektur). Noe alle arkitekter deler, er lidenskapen for å skape gode, funksjonelle løsninger som tar hensyn både til omgivelser og design i seg selv. Arkitekten er spesialist på å fange drømmene til kunden ned på papiret, utfylle behovene til kunden og samtidig finne finurlige løsninger og smarte valg. Det er ikke slik at når tegningen først er gjort og målene satt – så er jobben ferdig. Arkitekten skal også være et bindeledd mellom kunden og entreprenøren, slik at utfordringer underveis kan imøtekommes på en god måte.

Optimale løsninger for plass

En ferdighusløsning vil passe de fleste, men ikke alle. Når det kommer til å virkelig optimalisere arealutnyttelsen av din drømmebolig, har arkitekten en særskilt evne og fagkunnskap til å få mest mulig ut av minst mulig. Skal boligen eller hytten tilpasses terreng vil arkitekten være enda bedre egnet til å skape gode løsninger, enn hva et ferdigprosjekt kanskje kan tilby. Her får du virkelig god utnyttelse av timepris for å sikre et resultat som gjenspeiler den opprinnelige boligdrømmen. Planløsningene som tegnes av en arkitekt vil reflektere både kundens ønske, praktiske hensyn og smarte løsninger.

Kostnad som er verdt det

Det er flere måter å spare penger på også når du skal benytte en arkitekt. Kjøkken og bad er spesielt dyre rom, så disse er det greit å ha et tydelig budsjett satt for. Kanskje har du noen drømmer som er ekstra dyre å gjøre virkelighet av. Arkitekten har ofte løsninger som både møter budsjett og behov – spør gjerne om råd og tips. I Pro Arkitekt har vi en timepris på kr 1400 ekskludert mv., men kan også bli enige om fastpris og utforme tydelige prisoverslag. Det er viktig for oss at du som kunde føler deg hørt, og at du får det resultatet du virkelig ønsker deg. Vi hører gjerne far deg, enten du har spørsmål, er nysgjerrig eller har spesifikke planer som du ønsker å gjennomføre.

til toppen