toggle
meny

Pris, arkitekt, tilbygg: Ofte stilte spørsmål

Et tilbygg kan skape den plassen du trenger og drømmer om. Når du planlegger å bygge nettopp et tilbygg, er detflere ting å ta hensyn til enn kun pris. Nedenfor har vi samlet et knippe spørsmål vi ofte mottar av kunder.

Hvorfor satse på en arkitekt?

En arkitekt, for tilbygg eller andre strukturer, vil være en god investering og kan fungere som en samarbeidspartner for å sikre både ønskelig design og funksjonalitet. Ikke bare det, men ofte kan du oppleve at det som først virket som en enkel sak, raskt kan bli en serie med uforventede utfordringer og valg av entreprenør underveis som øker kostandene. Dette unngår du med kvalitetssikrede fagfolk som matcher ditt behov. Med en arkitekt til hjelp får du en fagperson som ikke bare evner å sette drømmene dine på papiret, men som også enkelt setter deg i kontakt med dyktigehåndverkere innen en rekke andre bransjer.

Er det nødvendig med arkitekt for tilbygg?

Det kan være lurt å benytte seg av en arkitekt når man skal bygge tilbygg. De fleste tilbygg vil trenge en arkitekt, spesielt dersom tilbygget skal tilpasses et allerede eksisterende bygg. Fordelene med å benytte seg av en arkitekt er mange, og kan blant annet redusere pris. Arkitekten, for tilbygg eller andre typer prosjekter, vil kunne stå for nødvendige søketillatelser hos kommunen, i tillegg til å tegne og prosjektere tilbygget. Dette kan vise seg å være en god investering i lengden og hjelper deg garantert med å komme i gang.

Må alle tilbygg søkes om?

Fra og med mai i 2021 kom det nye regler om bygging av tilbygg. Dette gjelder i hovedsak for tilbygg inntil 15 kvadratmeter og inkluderer rom som er ment for varig opphold. Reglene som gjelder er at bygget må være minst 4 meter fra nabogrensen, og at det skal være understøttet. Det kan innebære krav om ny grunnmur. Du må alltid sjekke reglene som gjelder for akkurat din kommunes reguleringsplan, slik at du er sikker på at det ikke er særskilte regler.

Hvilken arkitekt skal jeg velge?

Når du skal velge arkitekt bør du legge litt tid i å finne en entreprenør som er godt kvalifisert til å ta på seg ditt prosjekt. Det er vanlig at kunder ønsker et pristilbud, og det er ingen sak å få 3 tilbud eller flere fra kvalitetssikrede fagfolk. Pro Arkitekt hører gjerne fra deg for å se hvordan vi kan bistå. Ta gjerne en telefon til oss for å snakke med våre erfarne ansatte. Du vil da også kunne dele dine ønsker og ideer og vurdere om du føler at arkitekten er åpen for din tankemåte. Les også mer om hva vil tilbyr og utforsk mange av våre tidligere prosjekter her på nettsiden.

til toppen