toggle
meny

Hva koster arkitekt? Veien til drømmeboligen

Det finnes flere muligheter når du skal bygge ditt nye hjem, enten du ønsker et ferdighus eller en arkitekttegnet bolig. Når du skal velge, er det flere hensyn å ta som du må tenke godt over.

Forskjeller å være klar over

Et ferdighus vil gjerne ta kortere tid å bygge, nettopp fordi boligen allerede er ferdig i plan og materialer. Du vil kunne gjøre enkelte valg underveis dersom du ønsker, men mye er allerede ferdig satt og vil være meget kostbart å endre på. En arkitekttegnet enebolig kan ofte ta noe lenger tid, fordi det er flere steg i prosessen som skal utformes sammen med deg som kunde. Det er greit å avklare noen grunnleggende ting du må vite før du startet bygging: Hva koster arkitekt, hvor stort er budsjettet og hva er viktigst for deg når du skal bygge drømmeboligen.

Snittpris for å bygge et arkitekttegnet hus

Det fine med å benytte arkitekt er at du selv er med på å utforme boligen etter egne ønsker og behov. Har du en litt spesiell stil? Er det noen unike løsninger du kunne tenkt deg? Eller er det behov for å tilpasse boligen etter personlige fysiske utfordringer?Det er regnet ut en snittpris på rundt 33 000 kroner per kvadratmeter for å benytte arkitekt. Dette varierer naturligvis med omfang av prosjektet og arkitekt som er valgt, og strekker seg fra 27 000 kroner til 45 000 kroner på det meste. Det finnes samtidig flere smarte måter å spare penger i prosessen. Les mer om tjenestene våre og tidligere prosjekter her på våre nettsider. Vi bistår deg også gjerne med å komme fram til løsninger som er tilpasset ethvert budsjett.

Hva arkitekten kan hjelpe med

En arkitekt vil være til god hjelp for å komme i gang med planlegging, blant annet med tegninger og planløsninger. Fagkunnskapen til arkitekten skal sikre deg som kunde gode, praktiske løsninger – som oppfyller nasjonale og kommunale lover og regler. Det er også sentralt at arkitekten har god oversikt over hele byggeprosessen, slik at man unngår unødige kostander og hindringer. Det er alltid lurt å få 3 tilbud eller mer før du setter i gang, og det er helt uforpliktende å be om pristilbud. Ta gjerne kontakt med oss i Pro Arkitekt for å høre mer om hvordan vi kan bistå deg i realiseringen av din drømmebolig.

Hvordan vi jobber i Pro Arkitekt

På vårt kontor i Mjøndalen er det flere dyktige arkitekter som opererer med lave administrative kostnader. Dette bidrar til at vi kan tilby prisgunstige tjenester til våre kunder.Når du kontakter oss, ønsker vi aller først å høre mer om dine tanker og drømmer, før arkitekten setter seg ned og overfører drøm til papir. Vi sørger for kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, og tilbyr både timepris og fastpris. Våre priser inkluderer alt fra møter til tegning av plan, visualisering, inntegning på kart og byggesøknad. Send oss en henvendelser i dag for å få svar på dine spørsmål eller for å snakke mer om prosjektet du har i tankene. All kontaktinformasjon til våre ansatte ligger lett tilgjengelig her på nettsiden og vi gleder oss til å høre fra deg.

til toppen