toggle
meny

Hyttearkitekt – når visjonen blir til hyttedrømmen

Visste du at det finnes nær en halv million hytter og andre fritidsbygg i Norge per av 2022? Godt over 445 000 hytter og fritidsbygg huser i dag folk over hele landet. Totalt sett er det flest hytter, og mange av fritidsbyggene inneholder naturligvis også flere enheter. Det er faktisk Ringsaker som har aller flest enheter, godt over 7000. Størsteparten av de som realiserer hyttedrømmen er par på over 40 år som kjøper hytte sammen. Og vi nordmenn, vi liker oss litt utenfor allfarvei når vi skal på hytta. I 2020 var faktisk halvparten av hyttene uten nære naboer. I pandemiperioden var det spesielt hytter på fjellet som så en stor økning i salgstallene – hele 47%. Det er, med andre ord, populært å eie hytte, og etterspørselen er stor. Den store etterspørselen kjenner også en hyttearkitekt på.

Endringer på bygninger og nybygg

En del av de som kjøper seg en hytte, verdsetter tomten vel så mye som bygget som er plassert på den. Ligger den langt fra folk, inntil vannet – eller kanskje med kort vei til skiløypa? Dette er grunnen til at det for mange blir et ønske enten å endre på den hytten som står, eller rett og slett å rive den for så å bygge ny. En hyttearkitekt kan realisere drømmen om akkurat den hytten du, og kanskje din partner, har sett for dere. Store vindusflater mot vakker natur, eller kanskje et nybygg der sjøsprøyten når? Lagringsplass til både ski og slalåmutstyr, sykler og utemøbler? Praktiske romløsninger som maksimerer plass og funksjon, slik at smarte lagringsplasser går sømløst over i soveplasser og sosiale soner? Med en hyttearkitekt kan du få unike løsninger som ikke går på akkord med det estetiske uttrykket.

Arkitekttegnede hytter og boliger

Hos Pro Arkitekt ønsker vi å realisere drømmen til folk flest, uten at det skal være utfordrende for budsjettet. Vi vet at nøye planlegging og fagkompetanse fra en arkitekt kan være med på å redusere kostander og behov for endringer i det lange løp. Med en klar ide om budsjett fra kunden sin side, vil en hyttearkitekt tilpasse seg dette og skape ypperlige løsninger.

til toppen