toggle
meny

Arkitekttegnet hytte: Pris etter ditt behov

Hytten har i aller største grad blitt allemannseie, og hvert år bygges flere tusen nye hytter over vårt langstrakte land. Hva er det som står høyt på ønskelisten når folk leter etter hytte? Solforhold har høy plassering, tett etterfulgt av blant annet pris, beliggenhet med tanke på turmuligheter og bekvemmeligheter som innlagt strøm og eventuelt vann. Det er fremdeles slik at hytten for mange forbindes med friluftsliv, noe som ofte kan sette ekstra krav til blant annet smarte løsninger for oppbevaring.

Det er mange fordeler med å velge en arkitekttegnet hytte. Pris behøver ikke å bli så mye mer enn en ferdigløsning, og fordelen er at du får akkurat den planløsningen du ønsker og har behov for. En arkitekt vet alt du må vite når du skal bygge nytt, renovere eller pusse opp.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva koster det å bygge ny hytte?

Det første å ta hensyn til når det kommer til bygging av en hytte er blant annet tomten. Er det byggeklart eller trengs det for eksempel å sprenges eller tilrettelegges for i terrenget. I tillegg må man ta hensyn til omfanget av bygget – skal du bygge 50 eller 150 kvadratmeter og i hvilke materialer? Jo større omfang, desto mer koster det gjerne. For eksempel er det å bygge enebolig i 2022 utregnet med en gjennomsnittspris på tilbygg på 27.000 kroner som rimeligst per kvadratmeter og 45.000 kroner som mest kostbart. Dette gir en snittpris på rundt 33.000 kroner per kvadratmeter. Vi gir deg gjerne et prisestimat på hva det vil koste å bygge et arkitekttegnet hus, hytte eller tilbygg. Ta kontakt med oss for hva enn du måtte lure på. Vi kommer raskt i gang.

Hva er fordelen med å benytte en arkitekt?

Når du benytter deg av en arkitekt, er du sikret full oversikt og ikke minst trygghet i byggeprosessen takket være detaljerte plantegninger og stor fagkunnskap. Ved å tidlig komme i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk unngår du uheldige overraskelser på veien som kan koste både tid og penger. Når du planlegger å involvere en arkitekt er det lurt å få 3 tilbud eller mer, slik at du finner en som er godt matchet med ditt prosjekt. Det tar kun et minutt å legge inn en forespørsel om pris, og det finnes mange gode løsninger for å spare penger. Uansett om du ønsker arkitekttegnet bolig eller arkitekttegnet hytte – pris kan med fordel avklares med arkitekten tidlig i prosessen.

Hva er første steg for å bygge en arkitekttegnet hytte?

Det aller første du gjør er å kontakte en eller flere arkitekter, enten det gjelder spesifikke prisspørsmål eller generelle spørsmål om prosess. Det er lurt å bruke tid på å sikre at du finner kvalitetssikrede fagfolk som lever opp til dine krav og behov. Her påvåre vil du finne en rekke tidligere prosjekter og lese mer om tjenestene vi tilbyr. Vi hjelper med å realisere boligdrømmer, enten det er hytte eller hus. Ta kontakt for å komme i gang.

til toppen