toggle
meny

Planer om tilbygg: Arkitekt løser planleggingen

Dersom du går med planer om å endre eksisterende bolig for å skaffe mer plass, er et tilbygg et godt alternativ. Et tilbygg er utbygging av bolig på grunnplan, altså ikke i høydemen på bakkeplan. Et tilbygg kan være en løsning for å sikre et større kjøkken, utvide gangen eller for å gjøre stuen romsligere. Mindre tilbygg er ikke nødvendigvis søknadspliktige, da det i mai 2021 ble bestemt at tilbygg som har et samlet bruksareal på under 15 kvadratmeter er unntatt søknadsplikten (som hovedregel). Det er derimot et par ting som er viktige å huske på når det kommer til å bygge tilbygg. Arkitekt kan derfor være en god investering når det kommer til planlegging, tegning og søknad til kommunen fornødvendige tillatelser.

Konsulter fagpersoner

Uansett om du går med tanker om et mindre eller større tilbygg, kan en arkitekt være en god hjelper på veien mot drømmeboligen. Ofte kan bistand fra en fagperson i planleggingsfasen være nødvendig for å se alternative løsninger, slik at ditt tilbygg vil bli en naturlig forlengelse av boligen.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er reglene for å bygge tilbygg?

Det aller første som må undersøkes er din kommune sine regler for eiendommen. Pass på at eventuelle planer følger alle krav til avstand og byggegrenser, og aldri bygg større enn det som er tillatt på eiendommen. Det er ikke sikkert at du må søke kommunen om et mindre tilbygg, men det må alltid undersøkes nøye. Planene for din eiendom finner du som regel i arealdelen til kommuneplanen, i reguleringsplan eller områdeplan. Du kan alltids be kommunen om et situasjonskart for din eiendom, den kan du også be om hjelp av kommunen til å forstå. Usikker på akkurat ditt tilbygg? Arkitekter ved Pro Arkitekt vil kunne hjelpe deg med denne prosessen om du ønsker.

Hvilket arbeid gjør arkitekten?

I Pro Arkitekt er vi opptatt av å oppfylle visjonene og drømmene til våre kunder, samtidig som følger reguleringer og lovverk. Gjennom møter vil vi sammen sette oss ned og begynne med idemyldring og kompetansedeling. Videre vil vi tegne en plan, snittfasader og ikke minst inntegning på kart. Ved behov står vi også for byggesøknad. Vårt firma har flere års fartstid i bransjen, så du er i trygge hender. Våre ansatte drives av innovative løsninger som møter kundens behov og overgår forventninger.

Hva koster det å benytte arkitekt?

Som med ethvert byggeprosjekt, vil prisen variere avhengig av prosjektets omfang. Prisene våre er satt til kr 1400,- per time, ekskludert moms. Vi kan også bli enige om en fastpris eller et prisoverslag med kunden, etter å sammen ha undersøkt hva som er visjonen og hvordan den lar seg tegne på papiret. Du er hjertelig velkommen til en uforpliktende prat, om du så har konkrete spørsmål eller bare er nysgjerrig. Et tilbygg må ikke koste all verden, og med god planlegging kan en arkitekt gjøre boligen til et drømmehjem.

til toppen